Håndtering af oversvømmelse i haven

– Er din have i risiko for oversvømmelse?

Kontakt os

Det er en ubehagelig oplevelse at stå over for en oversvømmet have efter store regnskyl. Vandet kan ikke kun skade planter og flise- eller træbelægninger, men det kan også udgøre en risiko for strukturelle skader på din bolig, som for alvor kan blive dyrt at fikse.

Hos Anlægsgartnerfirmaet ANDREAS kan vi hjælpe dig med at forebygge mod oversvømmelse i din have og hjælpe med at opsætte faskiner eller dræn, som er langsigtede løsninger, der kan holde de store mængder regnvand væk fra din bolig. Du får derfor ikke kun en flot have, men haven er også med til at holde vandet væk fra fundamentet.

Hvis haven er oversvømmet

Når haven først er oversvømmet, er det vigtigt at handle hurtigt for at minimere skaderne. Du kan selvfølgelig få et skadeservicefirma til at komme og dræne din have for store vandmasser, men den mest effektive måde at undgå oversvømmelse af haven er at forebygge ved at hjælp af forskellige metoder såsom drænrør eller faskiner. Det kræver imidlertid en vis ekspertise og det rette udstyr at udføre korrekt.

Hos ANDREAS har vores kvalificerede og erfarne medarbejdere det rette værktøj og mange års erfaring, så vi bedst muligt kan rådgive dig i, hvordan du holder vandet væk fra husets fundament, og hjælpe dig med at forebygge mod oversvømmelse af haven.

Hvordan kan man forebygge oversvømmelse i haven?

Forebyggelse er ofte den bedste strategi mod oversvømmelse i haven. En måde at forebygge på er ved at etablere faskiner, dræn eller bolværker, der effektivt kan aflede vandmasserne og samtidig holde sammen på strukturen af din have. Ligger din have tæt ved en sø eller andet vand, kan det også være nødvendigt at grave haven nogle niveauer højere.
Du kan også etablere et regnbed med planter, som elsker store mængder vand. Det kan være planter som stauder, gul iris, hjortetrøst, nyserøllike og trævlekrone. Derudover kan buske som bærmispel, surbær, rød kornel og havtorn være velegnede til dette formål.

Er din have i stor risiko for oversvømmelse, kan du også implementere andre tiltag såsom at rense dine nedløbsrør ofte, samt bruge barkflis og græsarmeringssten i stedet for flise- og træbelægninger. Det er en stor fordel at undgå store belægninger i haven, og i stedet vælge løsninger, der giver bedre dræn, som for eksempel barkflis eller græsarmering.

Engagement

Hos ANDREAS møder du dedikerede, engagerende, stærke, sjove og smukke mennesker, som alle elsker frisk luft, et solidt stykke arbejde og kunder med grønne drømme.

Vi smiler tit

Vi smiler stort, når vi kører forbi endnu et sted, hvor vi har haft vores grønne fingre med i spillet og gjort en forskel for kunden. Og vi smiler tit.

Maskineri

Som anlægsgartnerfirma kender vi til vigtigheden af at have udstyret i orden. Derfor råder vi hos ANDREAS kun over det allerbedste maskineri, der gør det muligt for os at løse opgaven bedst og mest effektivt

Vi støtter og er en del af:

Vi er blevet nomineret som årets anlægsgartner for 6. år i træk